Doorstaan

Zondag 19 januari

Alle proeven gisteren hebben Yuno’s darmen met glans doorstaan. Gelukkig!

 

Gelokte zit-staan-af op plankje

En dus gelijk weer lekker met haar (en Kari en Ronja natuurlijk) getraind. De lokoefeningen uit de video van Kikopup (zie onderaan) heb ik nu op Ronja’s plankje gedaan. En dat ging eigenlijk erg goed.

Het plankje gebruik ik om te voorkomen dat Yuno teveel naar voren of naar achteren gaat tijdens de positiewisselingen, en het helpt haar ook om recht te blijven.

Na een paar herhalingen besloot ik het lekkers niet meer in mijn lokhand te houden. Zit naar staan – geen probleem. Staan naar zit – geen probleem. Maar die af… hoe zat die nou? Yuno was het duidelijk even kwijt en moest even puzzelen, maar toen had ze hem weer. Direct heb ik me vooral geconcentreerd op de af vanuit staan. en dat had Yuno heel snel door – de staan vanuit af vindt ze inmiddels wel heel simpel.

In de tweede sta-af-sessie wist ze de ‘af’ (nieuw commando, tot nu toe gebruikte ik ‘liggen’ als wegwerpcommando) op het woordje uit te voeren. Tot ik op mijn knieën ging, waar ik tot nu toe kruisbeens op de grond had gezeten. OK, weer even iets simpeler zodat ze succes had en stoppen. We waren al lang genoeg bezig.

 

Oogcontact

Tussendoor hebben we nog even het oogcontact geoefend, waarbij ik besloot om er het commando ‘watch’ aan te koppelen. Tot nu toe had ik geen commando en ik merkte dat Yuno een beetje zoekende was met deze oefening, vooral als we voor langere duur gingen. Dus even terug naar kortere duur, commando erop, en in razendsnel tempo zaten we op 6 tellen. Wat zo’n woordje soms duidelijkheid kan scheppen. Al verbeeld ik me niet dat ik met het woordje volgende keer weer direct 6 tellen kan verwachten. Eerst maar eens secuur opbouwen, zodat ze steeds heel goed weet dat ik met ‘watch’ echt mij aankijken bedoel, en geen extra dingen zoals gaan zitten, weer overeind komen en wat ze er verder nog maar bij weet te verzinnen.

 

Plankje zonder verhoging

Grappig, pas veel later op de dag bedacht ik ineens dat ik het plankje zowel bij Ronja als bij Yuno zonder de ophoging eronder had gebruikt. Ronja had er geen enkel probleem mee, terwijl ik juist vanwege haar die verhogingen eronder aanbracht. Bij Yuno zag ik wel wat slordigheidjes erin sluipen, zoals pootjes van het plankje af, dus volgende keer voor haar weer de Dogstepper-rubbers eronder.

 

Video van Kikopup – de beste en snelste manier om de hond te leren zijn positie vast te houden (blijf)

1 reactie op “Doorstaan