Warm!

Vroege ochtendwandeling

In verband met de verwachtte hitte gaat Paul al heel vroeg met Kari en Ronja op pad. Vanavond als het wat afkoelt zal pas de volgende uitgebreide wandeling zijn. Yuno gedraagt zich boven bij mij heel netjes. Lekker met wat speeltjes slepen, een tijdlang op haar botje knagen en uiteindelijk gaat ze er gewoon bij liggen. Als ze zich gaat rekken, bedenk ik dat ze misschien nog moet poepen. Ik neem haar mee naar de tuin en jawel, na heel weinig aandringen legt ze een mooie keutel neer. Prachtig!

Ergens in mijn achterhoofd moet ik altijd lachen om hoe blij wij zijn met iedere plas en keutel buiten – al neem ik aan dat ouders die hun kinderen zindelijk proberen te maken, door dezelfde fase heen gaan :-).

 

Vocale madam

Ik kom ’s middags thuis. Op kantoor hebben we airco. Het contrast is dus wel enorm. Heet! In de auto vond Yuno het ook erg warm, wat haar af en toe een kefje ontlokte. Het is wel een dame die luid en duidelijk voor haar mening uitkomt. Nou ja, kunnen we ook al vroeg beginnen om haar enigszins duidelijk te maken wanneer ze daarmee over onze grenzen heen gaat.

 

Spelen: het hek is van de dam!

We weten het weliswaar 5 graden koeler binnen te houden dan buiten, maar dik 26 graden is toch nog altijd een temperatuur waarbij je zou denken, nu blijven de honden lekker rustig. Nou… nee. Ronja en Yuno spelen, spelen, spelen. Prachtig! Maar na ruim een kwartier vind ik het vanwege de warmte tijd om te stoppen. Gelukkig houden ze – na enig aandringen van mijn kant – inderdaad redelijk snel op. Yuno zet ik nog even buiten neer om te plassen. Nee, ze wil naar binnen, veel te warm hier. Nee, wij blijven buiten tot jij hebt geplast. Nou vooruit dan… Als beloning mag de kleine meid weer naar binnen en zonder aarzeling volgt ze mijn suggestie op.

 

Alleen leren blijven

Iemand gaf commentaar over onze douche-scènes ;-). De reden waarom ik dit belangrijk vind en in het blog vermeld, is dat Yuno alleen moet leren blijven. En als zij zelfs tijdens het douchen moeite heeft met de scheiding, is zij niet rijp voor vervolgstappen. Anderzijds bieden deze scènes mogelijkheden om haar eerste stapjes op dit gebied mooi te doseren.En dat levert al leuke succesjes op.

Een paar keer per dag stappen Paul of ik in afwezigheid van de ander de voordeur uit om een bepaalde tijd buiten te wachten voor we weer naar binnen gaan. Dit bouwen we echt per aantallen seconden uit. Half augustus ergens moet de kleine meid namelijk 6 uur in de bench alleen kunnen blijven voor de ochtenden dat wij allebei werken. Liever zou ik haar los laten, maar ik verwacht dan nog niet van haar dat ze zindelijk en volledig betrouwbaar met de huisraad is.

Dus hoezeer het ook vooruit gaat, wij moeten het dus nog veel vaker oefenen zodat het voor Yuno heel normaal wordt.

 

1 reactie op “Warm!

  1. Heerlijk dat ze zo goed met elkaar overweg kunnen en sowieso duurt het spelen vaak te lang voor een pup als je niet ingrijpt 🙂 er zit soms géén ho op. Daarom is een bench ook handig als je weg moet. Onze Maggie nu bijna 6 jaar, kan nog steeds niet uit de bench als ik er niet ben. Komt ook nooit ook. Bovendien woon ik naast de poort en nu vindt ze het in de bench niet nodig om te reageren als het buurjongetje tegen de muur voetbalt of andere herrie maakt. Ze ziet de bench echt als haar veilige plaats. Ik heb me er maar bij neergelegd. Zo is ze het gelukkigst.
    Groetjes,
    Lya