Alleen blijven

Afgelopen nacht was Yuno in Pauls dienst wat onrustiger – voornamelijk omdat ze rond 3.30 uur echt dringend moest plassen. Blijkbaar is laat trainen (21.30 uur) niet het juiste tijdstip. Dan heeft Yuno daarna dorst van de lekkertjes en gaat ze tanken. En wat erin gaat, moet er natuurlijk ook uitkomen! Het trainen was bedoeld om Yuno lekker moe te krijgen voor de nacht (ze had een flinke tijd liggen slapen), maar het tijdstip was duidelijk minder handig. Volgende keer weer anders plannen. En zo blijven we bezig…

 

Alleen blijven

We gaan nu toch maar eens serieus aan de slag met het ‘alleen blijven’. Over zo’n 2,5 week gaat het er toch echt van komen: dan moet Yuno 6 uur alleen in de bench kunnen blijven. Weliswaar met Kari bij haar in de kamer en Ronja achter de glazen deur in de gang, maar toch een pittige tijd voor de kleine meid, vooral als je bedenkt dat ze ’s nachts soms nauwelijks aan die 6 uur komt… Dit blijft altijd een van de moeilijkste dingen bij het opvoeden van onze pups.

Als Paul me naar de metro brengt, blijft Yuno nu dus thuis. Ze mag nog wel los, samen met Kari in de woonkamer. Ronja zetten we altijd in de gang om al te wild spel net na hun maaltijd te voorkomen. Later op de ochtend zet Paul Yuno in de bench gezet en gaat boven een aantal klusjes doen om daarna wat slaap in te halen. In het begin blafte Yuno wel even, maar dat was vrij snel over.

In de afgelopen weken heeft Yuno al laten zien dat ze zich los in ieder geval niet echt druk maakt om ‘alleen blijven’. Als Paul boven iets doet, gaan Kari en Ronja ook vaak naar boven. Als hij weer beneden komt, staat Yuno iedereen meestal op te wachten onderaan de trap, maar soms ligt ze ook heerlijk op een speeltje te kauwen. Een keer is ze helemaal alleen thuis gebleven, weliswaar in de tuin, toen Paul Kari ging uitlaten afgelopen weekend en hij Yuno te moe vond voor een ommetje.

Ook gaan we de komende week zelf naar boven verhuizen voor de nachten. Wel laten we Kari en Ronja bij haar. Dat zal ook voor hen even wennen zijn, aangezien ze normaal boven bij ons slapen. Om de overgang voor hen wat kleinder te maken, slapen ze nu al verplicht beneden. En tijdens vakanties moeten ze ook wel eens beneden slapen in een vreemd huisje als de slaapkamer boven is met een moeilijke trap. Na 1 nachtje zijn ze daar meestal al prima volledig aan gewend. Van hen verwacht ik dus geen enorme problemen.

 

Tuincentrum

Vanmiddag is Paul met Yuno naar het tuincentrum geweest. Yuno had er eigenlijk niet heel veel zin in – is ze soms nog moe van de afgelopen dagen of toevallig het moment van de dag? Vragen we misschien teveel van haar?

 

Rennen rennen rennen

Net als ik me dat afvraag, lijk ik mijn antwoord direct te krijgen. Yuno en Ronja zijn nu (rond 19.30 uur) achternaren-spelletjes aan het doen rond de bank en de salontafel. Goed zo Ronja, maak de puppenmeid (dame past op dit moment niet zo :-)) maar lekker moe!

Ik denk dat ik het ‘moe maken’ vanavond maar oversla :-).

 

P.S.: Van vorige week heb ik wat foto’s toegevoegd aan Drukke dagen.

2 reacties op “Alleen blijven

    • Kari is razendsnel genezen en heeft afgelopen maandag alweer vrolijk meegedaan met behendigheid. Het korstje is er al bijna helemaal af. Nu hopen dat het haar weer snel teruggroeit, hij heeft al wat uitgroei.