Stofzuigdag

Weer een goeie nacht

De kleine heeft weer een nacht goed doorgeslapen, knappe meid. Maar toch weer een vroege start vanochtend: iets voor zessen. Als ik Yuno in de tuin zet, loopt Ronja direct door naar de borders: planten vreten! Nadat Yuno geplast heeft geef ik haar een handjevol brokken, daarna kalmeren haar darmen. Het kan goed zijn dat zij Yuno aan het blaffen maakte door onrustig gedrag.

 

Bench

Deze keer heb ik Yuno vroeg in de bench gekwakt, iets voor achten. Dat komt op zich wel overeen met de tijd waarop we normaal naar kantoor gaan. Na een tijdje rustig achter de computer gewerkt te hebben, vroeg ik Paul of hij kon ‘puppy passen’ zodat ik boven kon stofzuigen. Ik vertrouw er misschien onterecht nog niet op dat ze rustig blijft als ik boven duidelijk actieve dingen ga doen. Paul nam de gelegenheid te baat om buiten Yuno’s zicht op de bank te liggen. Het vroeg opstaan zit ook nog niet helemaal in zijn systeem.

Al zuigend bedenk ik allerlei plannetjes die ik na afloop met Paul wil bespreken. Oei, als’t vrouwtje zo druk doet, is het vast tijd om uit de bench te komen, denkt Yuno. Dus begint ze te kwerpen. Niet heel dringend, maar ze is duidelijk wel weer echt wakker. Ik ga nog even rustig achter de computer zitten zodat ze eerst weer even tot rust komt. Als dat zover is, mag ze eruit. Toch weer bijna 2 uur in de bench, dat is mooi.

 

Stofzuiger

Yuno had in het begin vandaag wel wat schijnbewegingen naar de zuigmond van de stofzuiger, maar op andere momenten liet ze hem echt vlak bij zich heen en weer gaan zonder te reageren. Ze is er wel vaak bij de zuigmond in de buurt. Gefascineerd? Of levert dat bij mij meer beloningen op? (Ik vermoed het laatste) In ieder geval heb ik haar geregeld ‘weg bij stofzuiger’ gebaard, en daarna voor daar blijven zitten of liggen beloond. Al met al is ze niet meer opgefokt, ben ik minder bezig met een zit/wacht van haar te vragen en doet ze meer uit zichzelf. Ze neemt steeds meer zelfstandig de juiste beslissingen.

 

Robozuiger

’s Middags komt mijn bestelling binnen. Ik heb mezelf getracteerd op een robotstofzuiger (en hou hierna even meer de hand op de knip). Toen deze opgeladen was, zette Paul hem gelijk aan. Ik had liever nog wat meer voorbereidingen getroffen, maar goed, nu de robot liep, liet ik hem maar liever lopen. Snel zette ik nog wat spulletjes aan de kant (hondenspeeltjes en schoenen) en legde ik dunne snoeren wat meer buiten bereik.  Het is erg komisch wat een ogenschijnlijk chaotische paden dat ding door de ruimte trekt. En toch uitstekend in allerlei lastige hoekjes weet te komen, èn zich er weer uit weet te wurmen.

Maar mijn grootste verrassing is de reactie van de honden. Erg rustig! Ik had verwacht dat zeker Yuno uit haar dak zou gaan, Ronja op jacht en Kari zich misschien zou terugtrekken ergens. Yuno stond na een half uur wel even tegen de robot te blaffen, maar daar was ze direct vanaf te roepen, waarna ze ook bij ons bleef, dus niet gelijk weer verhaal ging halen. Bij Ronja reed hij steeds tegen de achterpoten omdat ze haar aandacht op ons hield. Dan stapte ze opzij, maar veel meer niet. Kari zat op het tapijt, het ding reed tegen hem op. Kari keek even om en bleef gewoon zitten. Yup, hij kan erg goed negeren.

Uiteindelijk kon het ding (inmiddels ‘Sucky’ gedoopt) ongestoord zijn gang gaan omdat we buiten gingen eten (luxe!). Na een uur of wat ging hij terug in zijn hok (laadstation). En ondanks de grondige zuigbeurt ’s morgens met een sterke stofzuiger zat er behoorlijk wat troep (waaronder natuurlijk veel hondenhaar) in het bakje. Geslaagd voor zijn eerste proef.

Ik zou hem niet bij de honden durven laten lopen als we niet thuis zijn, maar dit is wel een enorme meevaller! Een dezer dagen zet ik wel een filmpje online.

 

Alufolie

Na het eten deed Paul wat aluminiumfolie over restjes om in de koelkast te zetten. En Yuno rende weg. Blijkbaar vond ze dat een heel raar geluid. Dus scheurde Paul een stuk folie af en gaf het aan mij om met haar mee aan de gang te gaan. Eerste klikte ik Yuno voor nauwelijks reageren op het zachtjes schudden met het folie, daarna voor een stapje naar me toe doen, enz. En uiteindelijk heb ik er een lossig balletje van gemaakt en naar haar toe gegooid. Ze kwam het op mijn verzoek brengen en wist het een keer zelfs in mijn hand te laten vallen, natuurlijk in combinatie met veel beloningen. En zo maakten we een feestje van iets engs, waardoor het helemaal niet meer eng was.

 

Denk je dat je een heel eind bent…

En dan vind je ineens een drol in de kamer terwijl de deur de hele avond heeft open gestaan. Wel heb ik hem op een gegeven moment een beetje aan getrokken, maar met een duwtje was hij zo te openen. Toch was dat waarschijnlijk wel het probleem, aangezien ze laatst met haar neus tussen de deur kwam.

 

Speelfoto’s

 

2 reacties op “Stofzuigdag

  1. Me altijd afgevraagd of zo’n stofzuiger iets is. Ben benieuwd hoe hij op lange termijn bevalt. Nu kunnen we echt niet zonder gewone stofzuiger want als de honden erg verharen of naar het strand zijn geweest, zijn ze gewent dat ik ze met de stofzuiger afzuig. Scheelt veel troep in huis en ze vinden het nog lekker ook.
    Groetjes,
    Lya

  2. Ik zuig de honden ook graag af, vooral na een borstelbeurt. En mezelf dan trouwens ook ;-). Soms komt Kari er zelfs om vragen als ik het huis doe. En dan staat Ronja ook al klaar, want al die aandacht en dat koekie daarna, dat wil zij ook! Yuno ben ik het ook al aan het leren.
    De trappen en alle plekken waar Sucky niet bij kan, zal ik toch wel zelf moeten doen – misschien minder vaak als Sucky alles bijhoudt en er minder stof is om te verspreiden.
    Met Sucky hoop ik op een continu schoner huis, zodat ik liefst op blote voeten rond kan lopen als ik daar zin in heb – nu alleen net na de zuigbeurt een prettige gewaarwording. En natuurlijk dat ik aanzienlijk minder vaak zelf hoef te zuigen, op de bovenverdiepingen liefst helemaal niet meer. Vraag over een half jaar maar of mijn verwachtingen zijn uitgekomen 😉