Eerste puppybezoek

Gisteren zijn we voor het eerst op puppybezoek geweest.

Geweldig natuurlijk, die pupjes, om ze nu in het echt te zien, te knuffelen en te ruiken. De pups kunnen nu zien en horen, en zijn erg nieuwsgierig naar wat er buiten hun werpkist gebeurt. Ze hangen al over de rand en het duurt vast niet lang voor er eentje zelfstandig overheen kruipt.

En heel gaaf om mee te maken: ze mochten er tijdens ons bezoek voor het eerst uit. Waar ze eerder nog niet zelfstandig hun behoeften konden doen, bleek ook daarvoor gisteren de eerste keer aangebroken: uit de kist komen was zo spannend, dat er twee toch ineens spontaan plasten. Nissa heeft het gelijk opgeruimd.

Het is ook prachtig om te zien hoe goed en ontspannen mamma Nissa zich aan haar moedertaken wijdt: echt heel relaxt! Alleen als je een pup oppakt en hem buiten haar bereik houdt, gaat ze blaffen. Voor de rest mag je er gerust aankomen en oppakken en knuffelen en doen. Ze komt er ook gezellig bij zitten als wij in de woonkamer gaan zitten. Als ze denkt iets te horen, gaat ze even kijken. Is alles goed, dan komt ze ook weer terug.

Aan het eind van ons bezoek ging ze ook graag even mee naar het bos. Het weerzien met Ronja was even spannend. Ronja, en ook Kari, moesten even goed aan Nissa ruiken, want dat was toch een spannend geurtje wat ze als puppenmoeder afgaf. Maar direct daarna was groot feest met flink wat in de rondte rennen. Toen was de spanning was eraf, waarna beiden rustig meewandelden.

Bekijk de foto’s op onze fotosite

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren