In afwachting van ons derde puppenbezoek…

Ronja zet haar tanden in mijn arm
Oma Ronja zet als pup van 4 weken haar tanden in mijn arm

… ben ik Ronja’s dagboek weer even aan het lezen.

Wij konden afgelopen weekend niet. ’s Zondags moest ik bij een behendigheidswedstrijd op de club helpen (een enorme happening met meer dan 300 lopers). En ’s zaterdags konden we alleen in de middag, waar al bezoek gepland stond. Tja, een weekje extra afwachten dus.

Daarom ben ik aan het kijken wanneer in Ronja’s nest (waar ze zelf pup was) de pups wat begonnen te doen. Mooi om zo terug te kunnen blikken en wat te vergelijken.

Bamske bemoeide zich bij Ronja’s nest meer met de pups. Bij Yuno’s nest houdt ze zich meer afzijdig volgens Bonnie. Te druk nu ze 15 jaar is? Of hebben Åsa en Ronja, die een beetje bezitterig waren als moeder, haar hierin ontmoedigd?

Oma Ronja's 3 broertjes
Oma Ronja’s 3 broertjes in de aanval

Met onze bezoekjes aan beide nesten bij 3 weken oud lijken Yuno en consorten ietsje minder geïnteresseerd in wat er buiten hun woonkamer-kennel gebeurt. Ze hebben zeker belangstelling, ze staan om beurten aan de tralies kijken. Maar bij Ronja’s nest stonden ze er, als ik mijn dagboek lees en ook in mijn herinnering, vaker en langer. Geen dramatisch verschil. Misschien is dit nest gewoon wat rustiger.

Als ik doorlees hoe het in Ronja’s nest verder ging, krijg ik helemààl de kriebels voor het volgende puppenbezoek. Haar dagboek doornemen is niet de beste manier om meer geduld te helpen opbrengen!

Met Ronja’s dagboek ernaast is het wel heel erg leuk om beide nesten te vergelijken. Dat is een van de leuke aspecten van een dagboek bijhouden: we hebben nu wat tastbaarder vergelijkingsmateriaal. Zegt het ook iets over de verdere ontwikkeling van deze pups? Alleen de tijd zal het leren.

Nu de dagen verder aftellen tot ons volgende bezoek…