Yuno een speurneus?

Nieuwe dingen ontdekken bij je honden

6 april 2015

Op een mooie dag gaat Paul op stap met Kari en ik met de 2 meiden.

In het bos besluitt ik voor het eerst sinds misschien wel een jaar weer eens iets te verstoppen. Ik spit door mijn zakken. Mijn handschoenen komen nog het meest in aanmerking. Ik verstop er een en stuur Ronja om hem te zoeken terwijl ik Yuno vasthoud. En Ronja vreet alleen maar bosgrond. Ik stuur Ronja nog een keer, en nog een keer, en Ronja eet alleen maat bosgrond. Ik laat Yuno los om Ronja wat nadrukkelijker te stiuren. Ronja vreet alleen maar bosgrond.

Maar als Yuno bij de plek is waar ik de handschoen heb verstopt, zie ik ineens haar neusje gaan. Ze snuffelt en zoekt en komt met de handschoen aanzetten!!! Wow!

Later herhaal ik het nog eens op een veld. Ronja vreet alleen maar konijnenkeutels en vers gras. En Yuno, die vindt de handschoen en komt hem weer brengen!

En zo ontdekt Ronja het hondenequivalent van haar middelvingers. En ik daardoor Yuno’s speurneus!

 

Dit gebeurde een paar weken geleden. Natuurlijk kon ik het hier niet bij laten. Wordt vervolgd…

 

2 reacties op “Yuno een speurneus?

  1. Al vanaf pup zoeken ze hier de speeltjes die ik dan onderweg zomaar heb laten vallen. Het voordeel is dat we zelden iets kwijt raken en Zara loopt heel vaak met een speeltje in haar bek. Als zij het laat liggen helpt haar zus zoeken. Suc6 dus met het vervolg. Mantrailen misschien?