Drukke ochtend

Douchen met hindernissen

Vanochtend was Yuno weer vroeg wakker: kwart voor vijf. Ik heb haar buiten laten plassen en poepen en daarna heb ik haar weer in de bench gepropt. Daar was ze het eigenlijk helemaal niet mee eens, dus er moest wat geprotesteerd worden. Toch hield ze na enkele minuten op en viel ze weer in slaap. Om zes uur kwam San naar beneden om Yuno op te halen. Ik ben toen heerlijk met de andere twee een uitgebreide wandeling in de polder gaan doen. Daar geniet ik momenteel dubbel zo veel van, aangezien mijn mobiliteit tijdens puppydienst enigszins beperkt is.

Vervolgens hebben we Sandra naar de metro gebracht, wat weer prima verliep. Yuno is duidelijk gewend aan de auto. Thuisgekomen heb ik eerst even lekker ontbeten. De korstjes van de boterhammen met pindakaas (wie is er niet groot mee geworden?) vinden de honden allemaal heerlijk. Bovendien kan ik Yuno dan alvast een beetje trainen. Liggen doet ze al, zitten op commando komt er ook aan.

Na het ontbijt ga ik lekker uitgebreid douchen. Dat vergt natuurlijk wat voorbereiding: Yuno naar buiten om te plassen. Na wat gedrentel op en neer zonder resultaat vraag ik haar nog eens of ze echt niet moet plassen. Twee onschuldige oogjes kijken me aan. Nu heeft ze net van tevoren geplast én gepoept, dus dat kan kloppen. Achterdeur op slot en de hele meute naar boven. Ik zet de konijnenhekjes zo neer dat er geen puppen de trap af kunnen kukelen en besluit dat het maar eens tijd is om me te scheren. Dat heeft de afgelopen dagen niet echt prioriteit gehad.
Ik sta me net in te zepen als ik uit mijn ooghoek een gebukte pup zie staan. Gloeiende! Net heeft ze beneden kans gehad om te piesen en nu loopt ze op de overloop leeg. Gloeiende! Afijn, fles met schoonmaakmiddel gepakt en de plek flink ingespoten en afgedept met wc-papier. Ik ga verder met inzepen en zie uit mijn ooghoek weer een gebukte pup staan. Gloeiende, gloeiende! Ze legt een keurige drol op de overloop. En dat terwijl ze vanmorgen ook al twee keer heeft gepoept. Waar haalt zo’n klein beest dat toch allemaal vandaan? Zuchtend pak ik weer een rol wc-papier en de fles met schoonmaakmiddel. Ik ruim de keutel (gelukkig hard) op en spuit de plek in met schoonmaakmiddel. Net als ik de plek wil afnemen, zie ik voor me een gebukte pup staan. Gloeiende, gloeiende, gloeiende! Ik kan nog net op tijd een stuk wc-papier onder haar kont leggen. Wat heeft dat beest gisteren toch allemaal gegeten?
De rest van mijn douche- en scheerpartij verloopt gelukkig zonder verdere incidenten. Yuno gaat keurig voor de douchewand op een botje liggen kauwen terwijl ik onder de douche sta.

Metro-pup

Ik had al enige tijd het idee om met Yuno een kort ritje met de metro te maken. Vanochtend was het zover: we zijn naar station Nootdorp gereden en zijn op de metro gestapt. Yuno vindt het allemaal prima. Ze blijft heel rustig op mijn schoot zitten en kijkt naar het landschap dat voorbij schuift. Voor de eerste reis vind ik één station wel voldoende, dus op Leidschenveen stappen we uit. Ik weet toevallig dat er een dierenzaak in het winkelcentrum zit, dus daar zijn we eventjes heen gelopen. Yuno loopt vrolijk mee aan de lijn en kijkt nieuwsgierig om zich heen. In de dierenzaak krijgt ze natuurlijk flink veel aandacht van personeel en klanten. Terwijl ik een paar kauwbotten en een speeltje uitzoek, zit zij met volle aandacht aan een paar bullepezen te ruiken.
We lopen daarna weer terug naar het station, waar we tien minuutjes moeten wachten op de metro. Tijdens het wachten blijft Yuno rustig. Ik kan wel merken dat ze langzaam moe begint te worden. Op Nootdorp stappen we weer in de (hete) auto en rijden naar huis, waar we met veel kabaal door de andere twee spetsen worden begroet. Hierdoor weet Yuno haar sprong op het stoepje niet goed te timen en knalt met haar neus tegen de rand. Auw, dus. Met veel genies loopt ze naar binnen, waar ik haar aandacht snel afleid met een nieuw kauwbot. Vijf minuten later ligt ze te slapen.

 

2 reacties op “Drukke ochtend

  1. Paul, wat een keurig woordgebruik! Of maskeer je hiermee wat je écht zei tijdens de buk-acties??? Haha, ze houdt jullie lekker bezig! Wel mooi dat ze rustig alle nieuwe indrukken verwerkt. Veel plezier!

  2. Ja Paul wat er in gaat komt er op de ongewenste momenten soms weer uit. Ik heb genoten van je heerlijke beschrijving en zag het zo voor me, je hebt me vreselijk laten lachen.
    Heerlijk dat jullie zo van Yuno genieten en ……ik mee mag genieten.
    Hartelijke groet,
    Lya