Stokje weer overgedragen

Géén goed begin van de dag

 • Ieder uur gewekt door pup zonder duidelijke reden – check
 • Yuno’s tuigje in polder verloren zodat ik terug mocht – check
 • Kari verloren in polder omdat ik tuigje zocht. Hij lag ergens verborgen op zijn balk te knagen en is wat (Oost-Indisch?) doof – check
 • Humeur op dieptepunt – check

Gelukkig klaarde mijn humeur na een fijne, koele douche een heel eind op. De slechte nacht en wat ik Ronja’s dagboek lees geeft me wel aan dat het tijd is om naar boven te verhuizen. Ik laat Paul dit weekend nadenken over de nieuwe slaaparrangementen. Daar heeft hij alle tijd voor, want hij draait even alleen puppydienst! Devil

Workshop Dogdance met Ronja

Ik ben het hele weekend naar een dogdance-workshop van Brigitte van Gestel met Ronja – gelukkig in Zeeland, waar nog enige koelte te verwachten is vandaag!
Voor de autorit bij 35 graden zonder airco heb ik zo mijn maatregelen genomen:

 • Een koeljasje voor Ronja (oorspronkelijk voor Kari, maar het heeft intussen Yuno, mijzelf en nu Ronja gediend, maar Kari nog niet :-D).
 • 1,5 liter water voor haar en haar reisgenoot Golden Moby.
 • De ramen voor de achterbank (waar ze zitten) afgedekt met handdoeken.
 • Voor mezelf een vochtige handdoek voor in mijn nek of waar ik ook koelte kan gebruiken.
 • Een paar flesjes koud water voor onszelf.

Zo komen we vast de reis goed door. Hierbij draag ik het stokje dus weer even over aan Paul.

Grondverzet

Ik zou niet weten waarom het draaien van puppydienst een straf zou moeten zijn. Ik beleef zoveel plezier met Yuno: alleen al het observeren hoe ze zichzelf bezig weet te houden, is fascinerend. Ze heeft echter ontdekt dat je als pup ook heerlijk kunt graven in de tuinborders, en dat is niet echt een onverdeeld plezier: ik heb haar gisteravond wel een keer of acht moeten terugroepen. En terwijl ik de nieuwe televisie aan het installeren was, heeft ze goed geprofiteerd van mijn verslapte aandacht. Ze kwam op een gegeven ogenblik binnen en stapte vrolijk over mij heen toen ik op de grond zat om de kabels aan te sluiten en gaf me een paar (goedbedoelde) likjes. Ik rook al een verdachte aarde-geur, dus ik keek maar eens in de spiegel. En ja hoor, prachtige vegen over mijn neus en wangen, en mooie hondenpootjes op mijn witte t-shirt. Grrrr. We hebben dus een ninja-pup én een mijnwerker in huis.

Vanochtend (zaterdag) op een mooie tijd wakker geworden: 05.55 uur. Yuno moest dringend plassen. Gezien het tijdstip, heb ik haar daarna maar niet meer teruggestopt in de bench, dus op een gegeven ogenblik lag ik helemaal ‘ingebakerd’ tussen 2 spetsen: Kari achter me tegen mijn rug aan en Yuno voor me. Een heerlijk rustgevend gevoel om zo nog eventjes een uurtje te dommelen. Om een uur of zeven zijn we een half rondje polder gaan doen. Ik heb Yuno zelf naar de polder laten lopen en haar het eerste deel (waar veel honden komen) nog een stukje gedragen. Daarna heeft ze lekker met Kari opgelopen, waarbij ze zelfs heeft geprobeerd hem in zijn hakken te bijten. Eén blik van ‘oom Kari’ was echter voldoende om haar op andere gedachten te brengen.

Beide spetsen hebben zich na thuiskomst het ontbijt goed laten smaken. Waar Yuno een tijdje geleden nog wat stond te miepen bij haar etensbak, eet ze nu gestaag door. Kari heeft zijn ontbijt zoals gewoonlijk in recordtempo naar binnengezogen en staat over haar schouder mee te kijken. Misschien helpt dat ook wel bij het dooreten.
Terwijl ik dit typ, liggen beide hondjes lekker op de grond te slapen.

2 reacties op “Stokje weer overgedragen

 1. Heerlijk Paul dat je zo van haar puppystreken geniet, ik geniet met je mee.
  Ik hoop voor jullie dat ze snel wat langer doorslaapt.
  Groetjes,
  Lya

 2. Een lekker veelzijdig hondje, Paul! En er komen vasten zeker nog meer talenten naar boven:-)
  Heb trouwens weer genoten van je verslag.