Wisseling van de wacht

Wisseling van de wacht

Vandaag is het weer mijn beurt (Paul) om op Yuno te passen. Dus sliep ik gisternacht weer beneden op het matrasje. Eigenlijk niks te klagen, want Yuno ging om half elf slapen en werd om 04.00 uur een keertje wakker om te plassen. Ik heb haar weer gauw de bench ingeschoven, waarna alles weer in diepe stilte viel. Om 05.00 uur meldde madam zich weer: en terecht, want eenmaal buiten  moest ze weer plassen. Knappe pup! Gezien het tijdstip heb ik haar maar lekker losgelaten, dus is ze heerlijk bij me komen liggen om geknuffeld te worden. Helemaal niet verkeerd om zo langzaam wakker te worden. Plotseling staat Yuno op en loopt snel door de open achterdeur naar buiten. Ze moest ook nog even poepen, dat was ze blijkbaar eventjes vergeten!

Om kwart voor zeven verschijnen Ronja en Kari plotsklaps in de kamer, een teken dat San ook op is. Ik neem Yuno nog een keertje mee het terras op om te plassen en zie daar tot mijn verbazing niet één, maar drie hoopjes liggen! Ninja-pup strikes again! Ze is dus blijkbaar nog twee keer naar buiten geweest om te poepen terwijl ik lag te doezelen. Heel knappe pup!

Ik breng Yuno naar San in de badkamer en neem de twee grote spetsen mee naar de polder voor een lekker lange ochtendwandeling. Ik vind het altijd heerlijk om zo vroeg met de honden op pad te zijn, maar vandaag wordt die blijdschap wat getemperd door de aanwezigheid van allerlei steekbeesten zoals dazen en muggen. We hebben de wandeling dus in straf tempo afgelegd, waarbij baas en honden weliswaar niet in gestrekte draf de route hebben afgelegd, maar zeker sneller thuis waren dan normaal. Ik haat steekbeesten! Hoewel ze me tegenwoordig niet zo vaak steken als vroeger. Misschien eindelijk eens een leuke bijwerking van de medicijnen?

 

Zonnesteek?

De ochtend verloopt verder eigenlijk bijzonder rustig. Het begint al flink warm te worden, dus in huis liggen drie hoopjes hond verspreid over de lekker koele tegels. Ikzelf hou me ook lekker kalm en werk nog wat aan een groot project voor kantoor. Plotseling zie ik Ronja opstaan, een rondje door de kamer lopen en vervolgens in de bench van Yuno stappen. Dat mag wel in de krant! Als puppy had Ronja al gruwelijk de pest aan de bench, en ook nu nog vindt ze er helemaal niets aan. En nu gaat ze er zelf vrijwillig in liggen. Raar dier…

 

Experiment

Het is vandaag weer loeiheet, dus ik besluit maar een klein rondje met de honden te lopen. Vanavond als het afgekoeld is, kunnen we dan alsnog even de polder induiken voor een langere wandeling. Als eerste neem ik Yuno en Kari mee. Yuno krijgt haar halsbandje om met een normale lijn en Kari gaat aan de halsband met een rollijn. Yuno vindt het prachtig om met ‘oom Kari’ op stap te gaan: ze drentelt vrolijk achter hem aan, terwijl hij haar straal negeert. Toch weet ze tijdens de wandeling een plasje te doen. Knappe pup! Flink belonen, dus.

Na een flink rondje in de wijk hebben ze allebei hun behoeften kunnen doen, dus gaat het weer op huis aan. Inmiddels lopen beide honden flink te hijgen, en de baas is er niet veel beter aan toe. Thuisgekomen zit Ronja met een zuur hoofd achter de glazen deur op ons te wachten. Uiteraard wordt Yuno ‘hartelijk begroet’ zodra ik de deur opendoe. Zowel Yuno als Kari ploffen op de koele tegels neer.

Ik besluit een klein experimentje te wagen: ik laat Kari en Yuno lekker thuis en ga een solo-rondje met Ronja doen. Op de plaats is schaduw genoeg, dus ik zet een klein bakje water neer en doe de achterdeur op slot. Dan neem ik Ronja mee door de tuinpoort en doe die ook op slot, net als Yuno komt aanrennen. Ik besluit gauw weg te lopen en hoor twee kleine protestblafjes, verder niets meer. Ook eventjes later bij de hoek hoor ik niets. Wonderlijk!
Ik geef Ronja ook een kortere ronde door de wijk en loop weer terug naar huis. In de brandgang achter het huis aangekomen, hoor ik helemaal niets! Geen gejodel of gekerm. Geen enkel blafje. Niets. Als ik de tuinpoort openmaak, komen Yuno en Kari vrolijk aangelopen. Geen paniek, lekker rustig. Wat een geweldig makkelijke pup hebben we toch in huis!

 

Oh ja, Yuno is vandaag alweer 3 maandjes oud!