De best mogelijke basis

Voor het puppenmeiske en haar broertjes wordt de best mogelijke basis gelegd voor de rest van hun leven.

Fokster Bonnie Benneker is ver voor de geboorte bezig met het zorgen voor een goede start:

ze heeft Nissa laten onderzoeken op een aantal gezondheidsaspecten zoals heupen en ogen. Bij Nissa is een heel lichte afwijking aan de ogen geconstateerd, dus waren de eisen voor de reu zeker op dat gebied zeer hoog. Verder zoekt ze altijd reuen met een goeie bouw, een goed karakter en als het kan goede werkeigenschappen. Vervolgens zorg Bonnie voor voldoende rust en goede voeding en alle andere aspecten die belangrijk zijn voor een aanstaande moeder.

Binnen enkele dagen na de geboorte begint Bonnie sinds een aantal nesten met ENS. Vroegtijdige neurologische stimulatie van puppy’s levert stabielere, beter presterende honden op die beter zijn opgewassen tegen het leven en de stress-situaties die daarin voorkomen. Op de Doghouserock-hoofdsite vind je hier meer informatie over in het artikel Early Neurological Stimulation.

Als rond 3 weken de oogjes open gaan, volgt er tot de 8e week nog van alles om de pups zo goed moelijk te socialiseren, om maar zo wat te noemen:

  • Verschillende ondergronden, van de normale fleece-dekens in het nest naar kranten, tegelvloer, rubber, en later in de tuin grindtegels en gras.
  • Eventueel ook wiebelende ondergronden, zoals een wiebelplank of luchtkussens, wat de pups een voorsprongetje geeft met hun evenwichtsgevoel en co√∂rdinatie.
  • Naast de normale huishoudelijke geluiden eventueel een CD met geluiden van onweer, huilende baby, trein en nog veel meer.
  • Veel mensen op puppykraamvisite, maar met genoeg tijd tussendoor voor de pups om alle opgedane ervaringen te verwerken.
  • Als de pups oud genoeg zijn ook kennismaking met meerdere andere honden dan de huisgenootjes, liefst van verschillende rassen.
  • Een of meerdere uitstapjes naar een totaal vreemde omgeving voor de pups, waar ze meemaken dat de wereld nog veel groter is dan hun stamhuis.
  • En met een autoritje, zodat ze hier gelijk ook kennis mee maken.

Daarnaast probeert Bonnie ook vaak of ze de pupjes al een paar korte sessietjes clickertraining kan meegeven

En zo heeft een verantwoorde fokker naast alle verzorging van de pups nagenoeg een volledige dagtaak aan een puppynest!

1 reactie op “De best mogelijke basis

  1. Leuke actieve fokker. Apart hoor dat ENS. Maar erg goed.