3e puppybezoek – video

Onze videocamera bleek niet goed te hebben opgeladen toen Paul ermee aan de slag wilde tijdens ons bezoek. Toch heeft Paul er nog heel leuke beelden mee op kunnen nemen.

Ten opzichte van de vorige keer valt op hoe handig en snel de pups al zijn geworden. Als alle pups zetten ze graag overal hun tandjes in – op zeker moment echt een hàrd in mijn tenen te bijten! Maar in verhouding tot andere nesten (in mijn herinnering) zijn deze pups betrekkelijk rustig. Ze vinden het ook heerlijk om ‘gewoon op schoot’ te zitten.

Iets belangrijks was mij op het moment zelf helemaal niet opgevallen, omdat ik met 3 pups tegelijk èn met de menselijke conversatie bezig was. Ik zag het dus pas op de video.

Wat dan? Yuno zit in de video een behoorlijk partijtje sjorren met mijn vingers! Die had ik achter haar hoektandjes gehaakt (ander merk je dat echt wel op met die vlijmschermpe naalden en sjorren is dan zeker bepaald pijnlijk). Een flinke tijd is de kleine meid een partijtje aan het trekken en zelfs schudden! Zou het een goeie voorbode zijn voor een flinke speldrift? Ik hoop het, want graag willen spelen is geweldig voor trainingsmotivatie.

Met Ronja kreeg ik hier ook in het nest al de eerste voortekenen van. Dat was toen met een zacht balletje tijdens het spelletje met de loopplank, toen ze 7 weken oud was (lang leve haar dagboek!). Bij het sjorren was Ronja behoorlijk fel en die oogjes werden zò donker, indrukwekkend zelfs bij zo’n kleine puppy!

 

Yuno & broertjes, 3,5 week oud

Kun je de video niet goed bekijken, klik dan hier voor de YouTube-versie