4e puppybezoek – pups 6,5 week oud (video)

Zaterdag gingen we weer op puppybezoek. Deze keer kwamen Paul en ik met Kari en Ronja binnen terwijl Bonnie nog aan het wandelen was met de Nissa en Bamske. Kari vertrouwde het bij binnenkomst niet helemaal en blafte wat onzeker: waar was Bamske, zijn moeder? Moest hij zich al zorgen maken?

Warm welkom van de pups

De pups maakten zich totaal geen zorgen: die kwamen direct tevoorschijn. Bezoek! Feest! Wie zijn jullie? Kari en Ronja hielden zich beiden wat afzijdig, maar de pups stonden tegen het plankje aan: hallo, knuffelen, aandacht, wat gezellig allemaal! Een prachtige welkomst.

De apparatuur werd in de hand genomen en al gauw zat Paul in de ren. Zoals in de video onderaan te zien is, werd binnen de kortste keren zijn voerbuidel van 2 kanten aangevallen: dat ruikt lekker! Als we hard genoeg knagen, hebben we misschien succes! Even later zat Yuno een flinke tijd heftig aan Pauls shirt te sjorren – ja, beslist een goeie voorbode voor het trainen.

Ontwikkelingen

Het wordt eentonig, maar weer waren de pups zoveel handiger op de pootjes, weer steviger en gecoördineerder. Eenmaal wakker, blijven ze nu ook langer actief.
Ze zoeken steeds meer contact. Dat is ook duidelijk te zien op de video: je ziet ze Pauls gezicht opzoeken, maar ook de lens van de camera is geregeld onderwerp van nieuwsgierigheid. Bosse vindt ook andere honden erg leuk en probeert echt contact te maken met Kari als hij langsloopt. Kari komt wat later inderdaad bij hem kijken – toch even de kleine wriemel inspecteren.

De reutjes zijn nu “toebedeeld”. Het lichte reutje gaat Jelle heten, en het donkere Bosse. Fijn, veel leuker om ze met namen te kunnen benoemen.

Eten!

De pups kunnen nu goed zelfstandig eten. Maar snel afgeleid als ze zijn, vergeten ze af en toe welk festijn ze voor hun neus hebben en gaan dan ineens wat anders doen. Op zeker moment staat Yuno zeer geconcentreerd haar portie – en een flink deel van die van haar broertjes – naar binnen te werken. Jelle had in het begin een paar happen naar binnen gewerkt, maar was vervolgens door andere dingen afgeleid, zoals knagen aan Paul. Bonnie besloot hem de laatste restjes met de hand te voeren, wat er goed in ging, tot de volgende afleiding zich voordeed.

Bonnie schreef van de week op haar blog dat Yuno 2,2 kg woog, en beide reutjes 2,6 kg. Waarschijnlijk het verschil reu/teef. Aan Yuno’s eetlust ligt het in ieder geval niet!

Ook na het eten gingen de pups lekker actief door met onderling stoeien of aan Paul knagen.

Yuno, Jelle en Bosse lekker actief aan het knagen, sjorren, stoeien en eten

Kun je de video niet goed bekijken, klik dan hier voor de YouTube-versie

Na een tijdje werd het buiten droog en scheen het zonnetje volop. Tijd om naar buiten te gaan! Maar daarover meer in een volgend verslag…

 

1 reactie op “4e puppybezoek – pups 6,5 week oud (video)

  1. “Eat-pray-love” in puppyversie! Wat een heerlijk nest is dit. Ze kijken ook zo mooi uit de oogjes. Dank voor het kunnen meegenieten, Sandra en Paul!