4e puppybezoek – in de tuin

Nu de zon lekker scheen, verhuisden we met het puppyspul naar buiten: schuifdeur open en ze tuimelen uit zichzelf al graag het terras op.

Puppy’s knuffelen

Aandacht krijgen is geen probleem: gewoon gaan zitten en er komen vanzelf wel pups op je af, zeker als je gekke geluidjes maakt of met je vingers trommelt. Op een gegeven moment pak ik Yuno op en leg haar lekker tegen me aan. Ook als ik voorzichtig achterover plat ga liggen en zij daardoor op haar rug bovenop mij ligt, blijft ze nog een tijdje heel ontspannen genieten. Wat een vertrouwen.

 

Ook Nissa geniet erg van alle aandacht en komt af en toe met een heel glad koppie vragen om een lekkere knuffel.

 

Yuno & Miss Piggy

Even later ziet ze een klein pluchen varkentje liggen. Ze stort zich erop en met een vervaarlijk gezicht bijt ze er vol in. Ze amuseert zich zeker meer dan een minuut met het biggetje, tot broertje Bosse zich wil laten gelden. En even later loopt Jelle met het beestje heen. Later krijgt Yuno het weer te pakken en speelt ermee verder. Ze vindt Miss Piggy duidelijk erg leuk.

 

Pupse onderonsjes

Zo af en toe hebben de pups even een “onderonsje”, waarbij ze in broer of zus hangen. Volgens Bonnie wordt het allemaal al veel minder. Ze leren steeds meer communiceren, begrijpen de grommetjes van de ander en beginnen ook al op de blik van de ander te reageren. Mooi om te zien hoe hun vaardigheden zich ontwikkeld hebben van blind op elkaar “inhakken” naar merken dat hun acties effect hebben op de ander, en dat ze na een al te drieste actie daarna of teruggepakt worden of hun speelkameraadje zien verdwijnen omdat het nu NIET meer leuk is. Dus passen ze hun spel steeds meer aan, zodat er voor beide partijen lol aan te beleven valt.

Voor de rest zitten of liggen ze ook heel graag in elkaars buurt of gaan ze ook graag samen iets bekijken dat hun nieuwsgierigheid heeft opgewekt.

 

Hoe Nissa haar pups speent

Eerder in de week heeft Bonnie een schitterend filmpje online gezet op het blog Nissa’s nest. Daarin leert Nissa haar pups af om zomaar te komen drinken. Dit doet zij op zo’n geweldige manier, daar kunnen veel hondentrainers nog wat van leren! Hoe pakt zij dit aan?

Als een pup wil drinken, gooit Nissa zich opzij en draait haar gezicht naar de pup. Dan gaat ze de pup uitdagen tot spelen! Probeert de pup het opnieuw, dan draait Nissa zich weer om en daagt weer uit. Er komt eigenlijk maar zelden een grom uit haar bek. Wat een ongelooflijk lief moedertje is het ook! Vermoedelijk is dit gedrag dat alleen goed vol te houden is met een kleiner nest, maar ik vind het toch opmerkelijk.

Mamma Nissa en Bosse volop in spel

Nog wat later gebruikt Nissa Miss Piggy om Bosse te verleiden tot spel. Daar gaat hij maar wat graag op in! Dus sjorren moeder en zoon een hele tijd aan het varkentje. Dit heb ik nog nooit gezien, dat een moeder zo lief samen met haar pup sjort. Prachtig!

Drinken…

Terwijl wij in de tuin zitten, hebben de pups op zeker moment iets meer geluk dan in het filmpje van Bonnie: Nissa blijft een tijdje staan zodat ze allemaal goed kunnen drinken. Mogelijk leren ze hun tandjes voorzichtiger gebruiken aan haar tepels, wie weet? Want als het zeer doet, is Nissa heel beslist vertrokken.

 

En alsof al deze activiteiten nog niet genoeg waren, zijn we daarna ook nog met de pups naar hun eerste wildvreemde plek gereden voor een totaal nieuw avontuur. Daarover meer in een volgend verslag…

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

1 reactie op “4e puppybezoek – in de tuin

  1. Heerlijk om naar te kijken Sandra. Het aftellen begint. Spannend en erg leuk om naar uit te kijken een roedeltje van 3 hondjes van hetzelfde ras.
    Groetjes,
    Lya