Images tagged "bench"

128 reacties op “Images tagged "bench"

 1. Leuk klein nestje. Ook leuk dat de fokker zo actief ermee bezig is. G het zeker zo af en toe volgen.

 2. Leuke actieve fokker. Apart hoor dat ENS. Maar erg goed.

 3. Wat een mooie hondjes!!! Heerlijk om te zien dat er zo getutteld wordt. Nissa heeft veel weg van moeder Ronja! Nog even geduld en je hebt je drietal weer compleet – veel plezier en doe alvast enkele buk-oefeningen is mijn advies…

 4. Hoi Sandra,

  Weer een leuk verslag en ook de foto’s van Paul zijn weer geweldig.

  Mijn blog crashte steeds, maar ik hoop het nu weer aan het werken te hebben en de nieuwste ontwikkelingen te melden.

 5. ze groeien als kool! leuk dat Kari en Ronja meekonden. Benieuwd hoe ze gaan reageren als Yuno echt bij jullie komt wonen…

 6. Wederom een fantastisch verslag met dito fotoreportage. Ik krijg bij het lezen van jullie gezamenlijke verslagen altijd het idee dat ik er zelf bij ben geweest.
  En ik zit dus nog na te genieten van het puppybezoek. Wat zijn ze weer leuk…

 7. Wat heerlijk om te lezen. Jij kan leuke verslagen maken. Ben heel benieuwd hoe de pups zich verder gaan ontwikkelen.

 8. wat een leuk verhaal heb je geschreven .en een mooie fotos zijn het . je zou haast zelf weer een pup nemen. ben benieuwd hoe het verder gaat met de pups

 9. “Eat-pray-love” in puppyversie! Wat een heerlijk nest is dit. Ze kijken ook zo mooi uit de oogjes. Dank voor het kunnen meegenieten, Sandra en Paul!

 10. Heerlijk om naar te kijken Sandra. Het aftellen begint. Spannend en erg leuk om naar uit te kijken een roedeltje van 3 hondjes van hetzelfde ras.
  Groetjes,
  Lya

 11. Zo zeg, Belka’s fokster staat goed aangeschreven, maar ik leer van jouw verhalen dat dat dus wel meevalt. Goed zeg, zo’n buitenactie. Alles in het teken van evenwichtige hondjes in de wereld zetten! Aanstekelijke manier van vertellen trouwens. Groetjes!

 12. Heerlijk jouw verhaal over het ophalen en de eerste nacht thuis. Gefeliciteerd met jullie nieuwe aanwinst! Ga er lekker van genieten en wie weet gaat Ronja dat op een gegeven moment ook wel doen…

 13. Wat een heerlijke verhalen en foto’s. Genieten met een hoofdletter G!

 14. Hoi Sandra,

  Fijn om te lezen dat alles tot nu toe goed is gegaan. Jelle is nu ook weg en ligt al lekker onder een stoel te slapen in zijn nieuwe huis. Nissa is wat stil, maar heeft niet echt verdriet om het weggaan van haar pups, ze slaapt de hele middag al.

 15. goed begin – halve werk? Nee, gekkie, het werk wordt alleen maar meer…. en leuker!

 16. Weer een leuk verslag, Sandra. Het filmen van honden is heel herkenbaar, dat kan ik ook alleen maar als iemand anders ze op een afstandje bezig houdt.

 17. Paul, jij verdient ook een beloning, hoor! haha Goede samenwerking tussen jullie!

 18. Paul en Sandra heerlijk om te lezen. Paul ik zie het je zo allemaal doen, heerlijk dat ik mag meegenieten van jullie kleine gup. Heel veel plezier met elkaar toegewenst.
  Groetjes,
  Lya

 19. Mooie actie van Ronja! Enne, leuke verslaglegging van jullie samen in de afgelopen dagen. Ondertussen leer ik van jullie bewuste aanpak.

 20. ik heb weer genoten van het erg herkenbare verhaal. Hier was Maggie ook degene die de kat uit de boom keek met ‘die nieuw pup’. Er werd ook gegromd en nu 2 handen op één buik. Zoooo herkenbaar van het alleen meenemen en op eigen benen moeten kunnen staan. Kortom een feest van herkenning. Heerlijk dat jullie er ook zo van genieten, dat doe ik namelijk ook altijd en zo hoort het ook ;-).
  Groetjes,
  Lya

 21. Hahaha ik herbeleef de puppytijd van onze ‘spoken’.
  Zo heerlijk herkenbaar, top.
  groetjes,
  Lya

 22. Jaaah, ik zal Ronja gaan kwispelen bij haar toenadering bij Yuno!!!!! Mooie (re)acties. En wat een heerlijke pup is het!

 23. Heerlijk om te zien dat jullie ‘in beeld’ ook zo genieten.
  groetjes,
  lya

 24. Heerlijke avonturen weer.
  Sterkte met de puppystreken wat eten betreft, hebben ze hier ook wel gehad en het is opeens een stuk warmer.
  Knuffel voor het trio,
  Lya

 25. Paul, wat een keurig woordgebruik! Of maskeer je hiermee wat je écht zei tijdens de buk-acties??? Haha, ze houdt jullie lekker bezig! Wel mooi dat ze rustig alle nieuwe indrukken verwerkt. Veel plezier!

 26. Ja Paul wat er in gaat komt er op de ongewenste momenten soms weer uit. Ik heb genoten van je heerlijke beschrijving en zag het zo voor me, je hebt me vreselijk laten lachen.
  Heerlijk dat jullie zo van Yuno genieten en ……ik mee mag genieten.
  Hartelijke groet,
  Lya

 27. Heerlijke foto’s van een staaltje hondentaal en erg fijn dat jullie kunnen douchen wel handig met deze temperaturen 😉
  Groetjes,
  Lya

 28. Sandra ik kan me je ontroering heel goed voorstellen.
  Wat is het toch heerlijk om te lezen hoe een pup zich ontwikkelt.
  Groetjes,
  Lya

 29. Sandra, wat een mooie website heb je! Er valt zoveel te zien en te lezen. En niet alleen over de nieuwe doerak. Leuke video’s. Ik kom zeker een keer terug.
  Groet, Nicole

 30. Heerlijk dat ze zo goed met elkaar overweg kunnen en sowieso duurt het spelen vaak te lang voor een pup als je niet ingrijpt 🙂 er zit soms géén ho op. Daarom is een bench ook handig als je weg moet. Onze Maggie nu bijna 6 jaar, kan nog steeds niet uit de bench als ik er niet ben. Komt ook nooit ook. Bovendien woon ik naast de poort en nu vindt ze het in de bench niet nodig om te reageren als het buurjongetje tegen de muur voetbalt of andere herrie maakt. Ze ziet de bench echt als haar veilige plaats. Ik heb me er maar bij neergelegd. Zo is ze het gelukkigst.
  Groetjes,
  Lya

 31. Ik moest weer even denken aan de keer dat ik geclickerd werd, ik was de wanhoop nabij. Heb er met het trainen van Bon-Key ook nog vaak aan terug gedacht.
  Beterschap met Kari.
  Hartelijke groet,
  Lya

  • Ik blijf zelf het clickerspel zo leuk vinden, ook als “dier” – maar soms heb je wel een trainer die je tot wanhoop drijft, ja. Dat overkomt mij ook wel eens. Dan is het hoog tijd om te stoppen, te bedenken hoe je het beter kunt aan kunt pakken, en beiden met frisse moed en lagere eisen weer aan de slag te gaan.

 32. Zo zie je maar zoveel puppen gehad en nog steeds kun je dingen leren, heerlijk hé het blijft een uitdaging zo’n puppy. Heel herkenbaar ook weer. Pas vroeg iemand me wat ik zou doen als ik weer een pup had. Nou op cursus gaan en veel oefenen. Oh ja….?
  Natuurlijk een pup moet toch opgevoed worden.
  Zelf heb ik ook veel ‘gewenst gedrag’ gevangen op momenten en dat gelijk beloond. Dat leert nog sneller en leert ze zelf denken. Dit heb ik vooral bij Bon-Key toegepast in haar puppytijd.
  Groetjes,
  Lya

 33. Hoi Sandra, ik ben heel benieuwd hoe je nieuwe aanpak van de adhd momenten op de langere termijn gaat werken. Dan hebben we (alle spetseneigenaren) een mooie oplossing voor die onvermijdelijke gekke momenten.
  Groetjes, Bonnie

 34. Hoi Paul en Sandra,

  Leuk jullie dagboek te lezen. Goed blijven trainen de poort!

  groetjes,
  Ellen.

 35. Ik hanteer voor mezelf vanaf dag één: Elke dag een wandeling met de pup alleen, dat kost wel zeeën van tijd.
  Heerlijk herkenbaar van de hark, dweil en stofzuiger. Één troost het gaat weer over.
  Fijn weekend,
  Lya

  • Dat was inderdaad ook ons voornemen, en daar is de klad in gekomen. Het resultaat kon ik gisteravond zien (nu nog niets dramatisch, maar wel even een duidelijke reminder), dus deze komt weer met stip terug bovenaan de prioriteitenlijst :-).
   Voortaan iedere dag een wandeling of een socialisatie-uitje alleen voor Yuno.

 36. Beterschap met de kleine meid en ik duim dat je kunt slapen.
  Groetjes,
  Lya

 37. Leuk! Veel mooie ontwikkelingen. Ook al kost het je je nachtrust…

 38. Heerlijk die stappen vooruit.
  Ik hoop dat je snel wat meer nachtrust krijgt.
  Groetjes,
  Lya

 39. Heerlijk Paul dat je zo van haar puppystreken geniet, ik geniet met je mee.
  Ik hoop voor jullie dat ze snel wat langer doorslaapt.
  Groetjes,
  Lya

 40. Een lekker veelzijdig hondje, Paul! En er komen vasten zeker nog meer talenten naar boven:-)
  Heb trouwens weer genoten van je verslag.

  • Kari is razendsnel genezen en heeft afgelopen maandag alweer vrolijk meegedaan met behendigheid. Het korstje is er al bijna helemaal af. Nu hopen dat het haar weer snel teruggroeit, hij heeft al wat uitgroei.

 41. Wat heerlijk dat ze door geslapen heeft, het begin is er dus.
  Herkenbaar ook dat verschil tussen links en rechts. Ik heb er een nieuwe ring van Maarten voor gekregen toen Bon-Key van school terugkwam. Het is nu naast hulpmiddel een heel dierbaar iets. Het is HET teken van mijn nieuwe bestaan, met meer energie.
  Ik duim voor heerlijk rustige nachten voor jullie.
  Groetjes,
  Lya

 42. Wat een grote stappen in Yuno’s ontwikkeling! Grappig… Jullie verslagen zo te lezen krijgen de lezers (moi zeker) veel nuttige lessen, terwijl het eigenlijk gewoon erg leuk is om te volgen. Chapeau!

 43. Ach één keer een nachtelijk foutje.
  Ik hoop dat je vannacht weer lekker kunt doorslapen.
  Welterusten.
  Lya

 44. Heerlijk om een pup te socialiseren en zelf ook nog extra te genieten. dubbel plezier dus.
  Groetjes,
  Lya

 45. Me altijd afgevraagd of zo’n stofzuiger iets is. Ben benieuwd hoe hij op lange termijn bevalt. Nu kunnen we echt niet zonder gewone stofzuiger want als de honden erg verharen of naar het strand zijn geweest, zijn ze gewent dat ik ze met de stofzuiger afzuig. Scheelt veel troep in huis en ze vinden het nog lekker ook.
  Groetjes,
  Lya

 46. Ik zuig de honden ook graag af, vooral na een borstelbeurt. En mezelf dan trouwens ook ;-). Soms komt Kari er zelfs om vragen als ik het huis doe. En dan staat Ronja ook al klaar, want al die aandacht en dat koekie daarna, dat wil zij ook! Yuno ben ik het ook al aan het leren.
  De trappen en alle plekken waar Sucky niet bij kan, zal ik toch wel zelf moeten doen – misschien minder vaak als Sucky alles bijhoudt en er minder stof is om te verspreiden.
  Met Sucky hoop ik op een continu schoner huis, zodat ik liefst op blote voeten rond kan lopen als ik daar zin in heb – nu alleen net na de zuigbeurt een prettige gewaarwording. En natuurlijk dat ik aanzienlijk minder vaak zelf hoef te zuigen, op de bovenverdiepingen liefst helemaal niet meer. Vraag over een half jaar maar of mijn verwachtingen zijn uitgekomen 😉

 47. Houdt mijn hersenen actief. Ik snap de bedoeling en daar gaat het om. Grappig hé dat ze net als wij allemaal zo hun eigen karakters en ideeën hebben.
  Groetjes,
  Lya

 48. Het komt best goed met die terughoudendheid.
  Ik duim voor een goede lange nachtrust.
  Groetjes,
  Lya

 49. Nou bij jullie kunnen ze in ieder geval niet inbreken met een ladder. Dat moet toch een veilig gevoel geven ;-).
  Groetjes,
  Lya

 50. Heerlijk dat je uit kon slapen en ik heb genoten van de ‘vreselijke’ stoeifoto’s. Het lijkt altijd erg gevaarlijk en stelt niets voor die bekken vol tanden. Het wisselen is ook mooi te zien.
  Groetjes,
  Lya

 51. Schouderklopjes ken ik, maar een hond op zo’n koppie kloppen? Het moet niet gekker worden. Als ik Yuno was, zou ik daar ook niet van gediend zijn.
  Groetjes,
  lya

 52. Gave ontwikkelingen bij Yuno. En wat een mooie actie van Ronja beschrijf je – slimme, mooie meid! Tot vanavond!

 53. Heel herkenbare dingen.
  Ja de tijd gaat erg snel en ze zijn volwassen voor je het weet.
  Groetjes en fijn weekend,
  Lya

 54. Fijn dat je met Ronja genoten hebt en plezier is, vind ik, belangrijker dan winnen.
  Groetjes,
  Lya

 55. Nou bewondering hoor, bij ons slaapt alleen Zara boven omdat haar bench boven staat. Als ze wat onrustig slaapt word ik al wakker. Moet er niet aan denken dat ze alle 3 boven zouden slapen, ik deed vast géén oog meer dicht. Twee slapen er dus lekker beneden en dat wil ik graag zo houden :-).
  Groetjes,
  Lya

  • Yuno wordt ook niet zozeer later wakker, maar ik erger me om de een of andere reden minder. Overigens, de meest waardeloze waakhonden ’s nachts zijn honden die op de slaapkamer mogen slapen. Zij leren al heel snel dat de baas commentaar ’s nachts totaal NIET waardeert :-).

 56. Knappe pup, zeker. Maar minstens ook knappe trainer-baas-liefdevolle mens/eigenaar, enz…. 😉

 57. Fijn dat ze toch kon ontspannen met Evelien, komt echt goed.
  Het zou kunnen zijn dat ze iets hoort maar dat hoeft natuurlijk niet, misschien is het gewoon een vroege vogel 😉
  Groetjes,
  Lya

 58. Sommige puppen mogen heel lang alles.
  Maggie heeft meer dan en jaar krediet van een erg pittige teef gehad. Waarom is ons, de bazen van beiden honden, nog steeds een raadsel.
  Groetjes,
  Lya

 59. Heerlijk dat Sucky zo goed bevalt.
  Fijn dat jullie zo genoten hebben en ik heb van de foto van Yuno die het laatste woord moest hebben erg genoten. Ik hoorde haar bijna ;-).
  Paul nog bedankt voor de schitterende foto’s van Zara bij de flyball(Jack).
  Groetjes,
  Lya

 60. Hahaha heel herkenbaar dat zittende mensen héél anders zijn.
  Het weer werkt ook niet mee om puppies goed zindelijk te houden, maar het komt goed ;-).
  Groetjes,
  Lya

 61. Heel herkenbare puppenreactie bij schrik en je moet ook altijd weer op een idee komen hoe je dat dan weer in goede banen kan leiden. Je vindingrijkheid wordt zo goed op peil gehouden/getest.
  Echt genieten van het verkennen van de wereld, de problemen en hoe die op te lossen.
  Groetjes,
  Lya

 62. Ik begrijp dat je het likken niet geweldig vindt, maar……..ik vind het veel beter dan bijten.
  Groetjes,
  Lya

 63. Hoi Sandra,

  Vond dit fragment van Susan Garrett op internet:
  “8. Simple Approach to Counter Conditioning
  Tugging is a great way to condition the dog to the stimulus of touch. Get him aroused and focusing on the tug and then you can start to gently touch his shoulders, flanks, face . . . anywhere! Eventually I like to build this up to smacking the dog (playfully of course, see video below) without him noticing. What purpose does this serve? Well the obvious, for dogs that have issues about being touched it is a great way to counter-condition that anxiety. But agility dogs tolerance to firm touching is an absolute must! Our agility dogs must confidently push through cloth chutes and rub their faces against weave poles. I had a 6 month set back in my weave training with one of my small dogs “DeCaff” before I realized it all stemmed from her not wanting to “touch” the poles with her face.”

  • Lya, de puppycursus is zeker veel veranderd! Erg leuk en mooi praktijkgericht. Ik probeer nog een keertje een vervolg te schrijven op het likverhaal 🙂

   Bonnie, tijdens sjorspelletjes “mep” ik mijn honden ook tegen hun zij, duw ik tegen hun borst alsof ik met alle macht het speeltje wil hebben, zet ik mijn hand wijd over hun gezicht en zo nog wat andere “irritante” dingen. Inderdaad van Susan Garrett afgekeken. Bijkomend voordeel naast wennen aan allerlei soorten aanraking, is dat ze extra fel worden in het spel. Zolang ze onmiddellijk loslaten als ik het vraag en pas pakken als ik het zeg (en daar werk ik ook veel aan), heel nuttig bij het trainen. Ik hou althans van snelheid in het werk en dat kun je krijgen als je hond lekker fel is op het speeltje.
   Nu haar gebit volledig is doorgekomen zie ik bij Yuno trouwens een grotere zelfverzekerdheid en felheid in haar sjorspelletjes met mij. Maar ook direct loslaten als ik het vraag, en we werken nu ook aan ‘pas pakken als ik het zeg’, wat erg goed gaat. Haar felheid mag nog wat meer, maar het begint nu beslist te komen. Genieten.

 64. Leuk een grote groep honden, maar het gaat niet vanzelf.
  Herkenbaar die angstfases.
  Groetjes,
  Lya

 65. Uitmuntend, wauw! Anderzijds…ik had niet anders verwacht, “juf” 😉
  Gefeliciteerd! En lekker genieten van het opgroeiende dametje.

 66. Hele mooie foto’s van het 3tal. Worden Kari’s ogen minder of lijkt dat maar zo?
  Groetjes,
  Lya

  • Hallo Lya,
   Al een tijdje ziet Kari de kleinere brokjes steeds moeizamer (en hoort hij ze steeds minder goed vallen) en nu zie je inderdaad dat zijn ogen niet meer zo superhelder zijn als vroegâh – al zouden de meeste mensen hem nog altijd geen 11 jaar geven :-).
   Groetjes,
   Sandra

 67. Herkenbaar, als de één commentaar geeft doet de ander vaak mee. Dat is soms het nadeel van meerdere honden hebben vind ik.
  Groetjes,
  Lya

 68. Oh Sandra wat vreselijk die verrassing op het witte tapijt. Pfff dat is schrikken. Gelukkig liet het zich toch nog verwijderen. Wachten op de baas is heel vermoeiend, de honden wachten weleens in de auto nadat we bijv. op het strand zijn geweest en nog even naar het verpleeghuis op bezoek gaan. Er mag dan 1 hond met ons mee, de andere blijven in de autobench wachten.
  Groetjes,
  Lya

  • We waren zeker erg onaangenaam verrast en waren blij dat de schade uiteindelijk zo meeviel. De kleine kruimel is zò zindelijk, de opwinding van de aankomst was hier echt debet aan.
   Je hebt gelijk, wachten op de baas is heel vermoeiend, vooral in een vreemde omgeving waar je jezelf geen rust gunt.

 69. Wat een pech zo’n verrassing, maar het hoort bij het hebben van een jonge hond.
  Wat een mooie flitsende halsbanden, ik word er een beetje hebberig van 😀 .
  Groetjes,
  Lya

 70. Hoi Sandra en Paul,

  De tuin is mooi geworden leuk dat je zelf een keer zo op de foto staat!

  groetjes,
  Ellen.

 71. Ah de voortuin is mooi geworden, maar ik kan me voorstellen dat de dames de plantenbak niet als dusdanig herkennen. Komt wel als de beplanting erin staat.
  Heerlijk dat jullie tuin voor de vorst op orde is.
  Groetjes,
  Lya

 72. Het was heel leuk om het filmpje weer te zien, mooie halsbanden ook.
  Hartelijke groet en een knuffel voor Yuno

 73. Ha Sandra wat Yuno heeft heerst, door heel Nederland zijn er jonge en oude honden aan de race. Het is een erg hardnekkig virus en ze zijn er niet ziek van.( Ik zag het ook al bij de jonge honden van kennissen en de KNGF jonge honden.)Sommige zijn al langer dan een week aan de race.
  Beterschap voor de dame.
  Groetjes,
  Lya

 74. Fijn dat Yuno weer de oude is, het is i.d.d. een hardnekkig virus. Sommige puppen zijn al 10 dagen ziek, je bent dus spekkoper dat ze al weer opgeknapt is.
  Wat heerlijk dat niet alle honden hetzelfde zijn hé en dat er elke keer toch een nieuwe uitdaging in zit voor ons als bazen.
  Leuke foto’s en wat en aandacht voor je van zo’n jong hondje, daar kun je trots op zijn.
  Groetjes,
  lya

 75. Fijn dat Yuno het weer goed maakt! Ken dat gevoel, maar ook vooral van opluchting!
  Heb dinsdag wat leuks voor jou en Yuno. Een kleinigheidje…
  Lastig he als een hond minder aandacht heeft voor je. Das extra hard werken. Wel een leuke nieuwe uitdaging voor jou en Yuno.

 76. Wat een vreselijke toestand, beterschap voor de dame. Ik werd afgelopen zondagnacht ook wakker geblaft door een nodig moetend hondendametje.
  groetjes,
  Lya

 77. Ach Sandra ze is nog zo jong, misschien is het een kijkertje. Onze Maggie ging gewoon op haar platte kont zitten en keek alleen maar. Hoorde niet eens dat je iets zei. Is nog aardig goed gekomen.
  Groetjes,
  Lya

 78. wat een avonturen weer en fijn dat ze nog steeds voortuitgang boekt. Ze heeft ws wat meer tijd nodig dan Ronja en Kari om haar angsten te overwinnen.
  Groetjes,
  Lya

 79. Super jullie harde werken werd beloond.
  Suc6 bij de vervolg cursus.
  Groetjes,
  Lya

 80. Wat is ze volwassen geworden om te zien. Het is al een heel dametje. ook weer spannend dat loops zijn en een intacte reu in huis. Je ziet uiteindelijk valt het best wel weer mee.
  Leuke foto’s van de workshop.

 81. Ja grappig hé dat alle honden weer anders zijn en met 3 heb je vind ik toch vaak 2 en 1 ik zie het hier ook. Binnen spelen Zara en Bon-Key, buiten Zara en Maggie, maggie ook met Bon-Key maar nooit Zara en Bon-Key. Vraag me niet hoe het komt. Ook dat voorop lopen herken ik, hier doet Bon-Key dat. Ik denk altijd omdat ze in het tuig loopt, maar dat hoeft natuurlijk niet. Ook bij een vriendin zag ik 2 en één en die heeft Rood Witte Setters. Het ligt dus misschien aan het aantal, drie is ook zo anders dan 2 vind ik.
  Heerlijk dat je zo van de vorderingen geniet, een hond heb je namelijk om van te genieten vind ik altijd. Ik wens je een heerlijk nieuw jaar samen toe met veel leuke vorderingen en verrassingen in positieve zin.

  • Wij hebben tot nu toe steeds 2 of 3 honden gehad. Hoeveel ze met elkaar optrekken en de combinaties kunnen inderdaad per situatie en levensfase verschillen. Het is en blijft genieten om ze te observeren, de subtiele en minder subtiele dingen te zien.

 82. Al vanaf pup zoeken ze hier de speeltjes die ik dan onderweg zomaar heb laten vallen. Het voordeel is dat we zelden iets kwijt raken en Zara loopt heel vaak met een speeltje in haar bek. Als zij het laat liggen helpt haar zus zoeken. Suc6 dus met het vervolg. Mantrailen misschien?

  • Hoi Lya, ik ben zo blij dat we iets hebben gevonden waar Yuno echt helemaal voor gaat! Als ik zie hoe hard ze zich inzet, moet ze hier toch enorm plezier in hebben.

 83. Heerlijk genieten en samen iets nieuws ontdekken en opnieuw leren samenwerken.